Dokumentér loggpunktene med bilder!
Forfatter:
Tommy Bergsjøbrenden
6.7.23

Dokumentér loggpunktene med bilder!

Hva er kameraløsningen til MC1?

Kameraløsningen for MC1 er et kamera med 120 graders synsvinkel som kan monteres på alle maskiner som kjører MC1. Det gjør det mulig å dokumentere "as-built"-data og gjør det mye enklere å gi beskjed til kontoret hvis det oppstår et problem.

Hvor kan man installerer og hvordan?

Vanligvis plasseres kameraet enten på toppen av hytten eller på stikken, men mulighetene er egentlig ubegrensede når det kommer til plasseringen. Monteringen krever kun en brakett og en kabel som kobles til MC1.

Men hva bruker man det til da?

Kameraet har et par fine funksjoner:

  • Ekstra dokumentasjon tilgjengelig. Når du bruker systemet til å logge punkter i MC1, vil alle bilder som tas lagres sammen med As-Built data på ConX. Bildet inneholder punkt ID, punkt kode og punkt navn. Dette vil være til nytte når du legger ned kabler, da de nye ledningsforskriftene krever bilder av alle kabler som legges ned med retning. Hvis du ikke bruker ConX (men burde), kan du enkelt føre over filene til en USB og bruke eldre metoder.
  • Nå kan landmålere, anleggsledere og prosjektledere logge seg på ConX for å se det samme som operatøren av maskinen ser, selv om de befinner seg på kontoret eller et annet sted enn anlegget. Dette hjelper begge veier. Om operatøren har en utfordring og vil avklare noe før han setter igang eller det er kontoret som lurer på noe.

Konklusjon - hvorfor du bør velge Leica Geosystems MC1 Kameraløsningen

Leica Geosystems MC1-kameraløsning er et ideelt valg for bedrifter som ønsker å effektivisere dokumentasjonsprosessene og øke sikkerheten rundt utført arbeid. Leica Geosystems MC1-kameraløsning er enkel å installere, har 120 graders synsvinkel og kan synkronisere loggpunkter med bilder direkte til ConX eller eksporteres via USB:

  • Forbedret dokumentasjon
  • Redusert nedetid og reisetid
  • Ekstra sikkerhet for utført arbeid
  • Sømløs synkronisering med ConX eller USB-overføring
  • Mulighet til å se hva som skjer på byggeplassen fra kontoret

Anleggsbloggen ·

Anleggsbloggen ·

Anleggsbloggen ·

Anleggbloggen ·

teknologi ·

forklaringer ·

Geomatikk ·

NYHETER ·

teknologi ·

forklaringer ·

Geomatikk ·

NYHETER ·