Leica MC1 Simulator – Prøv den helt gratis!
Forfatter:
Tommy Bergsjøbrenden
13.11.23

Leica MC1 Simulator – Prøv den helt gratis!

Har du lyst til å prøve ut hvordan maskinstyring fungerer? Gjennom Leicas egen simulator, har du nå muligheten til å teste ut knapper og funksjoner i den banebrytende softwaren MC1.

Full oversikt på panelet

Når du åpner simulatoren, får du en oversikt som er identisk til hvordan det ville sett ut på panelet inne i førerhuset. Trykker du på hjem symbolet, får du meny som viser:

  • Prosjekter
  • Modellalternativer
  • Posisjonering
  • Innstillinger
  • As-built
  • Opprett modell
  • Redskap
  • Maskiner

Fra her har vi på forhånd lagt inn as-built data og prosjekter, slik at du kan prøve deg frem med flotte grafiske fremstillinger.

Går du inn på prosjekter, får du flere valgalternativer.

Brukerpanelet er svært intuitivt å ta i bruk. Dog det er begrensninger, siden du ikke fysisk flytter rundt på kjøretøyet som er registrert, får du en god forståelse for hvordan systemet er satt sammen.

Velg hvilke farger du ønsker for å visualisere toleransegrensene som er satt for prosjektet.

Se mulighetene for å velge toleransegrenser.

Går du videre inn på “settings” har du muligheten til å styre hvilke elementer du ønsker å inkludere.

Simulatoren kan benyttes sammen med spillkonsoll

I realiteten vil Leica MC1 styres ved bruk av taster på selve panelet og ikke musa koblet til skjermen. For å oppleve et enda mer realistisk brukerperspektiv, kan du derfor ta i bruk spillkonsoller.

Fordelene med å bruke en spillkonsoll-kontroller for deg inkluderer ofte bedre ergonomi og flere input-muligheter. Du vil ha tilgang til flere knapper og en joystick, som kan mappes til forskjellige funksjoner i simulatoren. Dette kan gi deg en mer realistisk og engasjerende brukeropplevelse.

Det er imidlertid viktig for deg å merke seg at ikke alle simulatorer nødvendigvis støtter alle typer kontrollere. 

Hvem kan laste ned simulatoren?

Simulatoren for Leica MC1 er ikke kompatibel med andre programvarer enn Windows.

Fordeler ved bruk av simulator

Risikofri testing

En av de største fordelene du vil oppleve med en simulator for programvare for maskinstyring, er muligheten til å utføre tester i et kontrollert og risikofritt miljø. Dette gir deg friheten til å eksperimentere og forstå hvordan ulike parametere og innstillinger påvirker systemets ytelse, uten å bekymre deg for potensielle skader eller feil.

Bruk mindre tid på opplæring

Simulatoren kan hjelpe deg med å akselerere læringsprosessen. Du kan raskt gå gjennom en rekke scenarier og dermed forberede deg på ulike situasjoner du kan møte i det virkelige liv. Dette er en utmerket måte å trene opp ferdighetene dine på.

Beslutningsgrunnlag

Det er klart at investering i maskinstyringssystemer er en stor beslutning. Om du sitter på gjerdet for å ta i bruk MC1 på anleggs- eller byggeplassen, kan simulatoren være til hjelp og gi deg et enda bedre beslutningsgrunnlag for om dette er noe du ønsker å investere i.

Gratis testing av simulatoren

Lyst til å prøve ut MC1 simulatoren helt kostnadsfritt? Send oss en mail i dag, så sender vi deg programvaren!

Send en mail til post@amsupport.no

NB: Hos noen vil programvaren be om å gjøre endringer på enheten. Trykk “ja” på dette. Deretter er det bare å følge instruksene for nedlastning.

Anleggsbloggen ·

Anleggsbloggen ·

Anleggsbloggen ·

Anleggbloggen ·

teknologi ·

forklaringer ·

Geomatikk ·

NYHETER ·

teknologi ·

forklaringer ·

Geomatikk ·

NYHETER ·